Recepten met kokos

Kippensoep met kokos
Ajam besengeh
Kokosolie chocolade

Kippensoep met kokos

Ingrediënten

1 rode peper

1 zakje verse koriander

1 ui

1 teentje knoflook

1 limoen

1 theelepel olie

2 theelepels Laos

1 blik kokosmelk (400ml)

250 gr kipfilet, in blokjes

3 eetlepels vissaus (pot a 200ml)

Bereidingswijze

De peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. De korianderblaadjes van de takjes plukken en beide bewaren. De ui en knoflook pellen en in stukken snijden. De limoen uitpersen. De helft van de peper met ui, knoflook en korianderstengels in een keukenmachine fijnmalen. In een pan de olie verhitten. Het gemalen mengsel en Laos toevoegen en op een laag vuur ca. 3 min. bakken. Vervolgens 1 deciliter kokosmelk, vissaus en limoensap toevoegen. Met 4 deciliter water aan de kook brengen en ca. 2 min. zachtjes laten koken. Met de vissaus op smaak brengen. De blaadjes koriander en de rest van peperreepjes erdoor roeren.

Ajam besengeh

Ingrediënten

1 kip(ongeveer 1 kilo)
of 5 a 6 pootjes
1 a 1/2 dl slaolie
2 middel grote uien
3 teentjes knoflook     
1/2 eetlepel assem
2 a 3 dl water
1/4 blokje santen                   

Boemboes:  
3 fijngemaakte kemirie nootjes  
2 blaadjes selam
2 blaadjes djeroek poeroet  
1 spriet sereh  
2 plakjes laos
2 theelepels koenjit  
2 theelepels ketoembar  
1 theelepel djinten  
1 theelepel trassi  
2 theelepels suiker  
1 theelepel vetjin
zout naar smaak:

Bereiding:

Maak de kip schoon en snijd die in 5 a 6 stukken. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig. Voeg de boemboes toe en fruit die even mee. Voeg daarna de stukken kip erbij en braad die heel even om en om lichtbruin. Los de assem op in water en blus het geheel hiermee. Laat de kip ongeveer een half uur sudderen, doe de santen erbij en laat die smelten. Voeg eventueel water toe en laat de kip nog een half uurtje sudderen. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en Laos .
Eet smakelijk.

Kokosolie chocolade

Maak u eigen verantwoorde chocolade, genieten mag!

Ingrediënten

Kokosolie
Druivensuiker
Cacao

Benodigheden

Vormpjes (b.v. voor ijsblokjes)

Bereiding:

Verwarm de kokosolie zodat deze vloeibaar wordt, roer hier vervolgens per lepel olie 1 lepel pure cacao doorheen en naar smaak tot 1 zo'n eetlepel druivensuiker. Roer het geheel goed door totdat het een egaal mengsel is. Verdeel het mensel over de vormpjes en laat het geheel rustig afkoelen en bewaar het resultaat bij voorkeur in de koelkast omdat de kokosolie smelt bij kamertemperatuur.